Tänään olen ollut erityisen toimelias. Johtuu siitä, että lähtö alkaa oikeasti lähestymään (53päivää!!!!) ja pitkästä aikaa mulla oli vapaapäivä.

Aloitin päiväni kilpailuttamalla vakuutusyhtiöitä matkavakuutuksesta. Mulla on tapaturma- ja autovakuutus Tapiolassa ja miehellä taas kaikki vakuutukset Pohjolassa. Koska kuulun sen kotivakuutuksen piiriin, täytyy punnita vakuutusyhtiöitä, kummasta saan loppujen lopuksi halvemmalla. Nyt on molemmista tarjoukset ja täytyy viikonlopun aikana nyt sitten vertailla... Pohjola tuntuu kyllä halvemmalta näin alustavasti...

Sitten menin Kelaan tekemään olosuhdemuutosilmoituksen. Liitteeksi tarvitsi omasta koulusta hyväksymislapun vaihtoonlähtemisestä, learning agreementin (jossa siis näkyy kurssit, joita olen suunnitellut käyväni Sveitsissä) sekä kohdekoululta hyväksymislappu. Se oli sillä selvä (tai eiköhän sinne mun säkällä tarvitse vielä jotain liitteitä.....). Muistin myös pyytää Eurooppalaisen sairausvakuutuskortin.

Sitten kävin vielä pankissa kyselemässä rahansiirtoon liittyviä asioita.

Tänään varmistui myöskin, että minulle ja luokkakaverilleni on asuntolapaikat koulun omasta asuntolasta, staff hausesta!!! :) Vielä ei ole tietoa, onko meidän huoneet lähekkäin, mutta molemmille on varattu huone. Ollaan oltu aika paljon sähköpostitse yhteydessä Sveitsin kv-koordinaattoriin, ja hänen kanssaan tuntuu asiat hoituvan käden käänteessä! Asuntolapaikkakin järjestyi vain sähköpostilla, jolla kysyin, että vielähän meille on tilaa. :)

Vuokra on CHF 350, joka pitää sisällään kalustetun huoneen (jossa washbasin, eli joko pesuallas tai pesuvati. Toivon totisesti että ensinmainittu :D) ja petivaatteet. Pesutilat ja keittiön joutuu jakamaan koko kerroksen kanssa. Lisäksi vuokraan sisältyy langaton nettiyhteys. Eli ei paha, kun ottaa huomioon, että CHF 350 on noin 220 €.

Ja kun nyt vauhtiin päästiin, niin nyt on lentoliputkin sitten varattu. Halvimmalla sai varaamalla suoraan netistä. Lähtö on Helsinki-Vantaalta 9.9. (joka on muuten syntymäpäiväni! :)) klo 10.10 ja Zürichiin saavumme n. kello 12.05. Lentoaika on noin 2 h 55 min. (Ja jos joku pölkky miettii, että eihän tuosta tule kuin vajaa kaksi tuntia, niin sanooko aikaero mitään. :D) Luokkakaverini tilasi liput molemmille, niin päästään sitten ilmeisestikin viereisille istumapaikoille. :)

Ajatella, kuinka paljon asioita voi selvitä yhden vapaapäivän aikana! :)