Olen siis 25-vuotias ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva naisenalku ja tarkoituksena olisi lähteä syksyllä 2008 Sveitsiin vaihto-opiskelemaan. Ajattelin perustaa blogin omaksi päiväkirjaksi ja sisällön "siisteydestä" riippuen myös avuksi muille vaihtoonlähtijöille. :)

Itse hakuprosessin alkuunpaneminen ei välttämättä ole ollut elämäni helpoimpia asioita. Omaan kouluun oli helppo laittaa hakukaavake, senkun tulosti sen netistä ja täytti. Siitä eteenpäin onkin sitten saanu miettiä useaan otteeseen, että mitähän sitten. :) Koulun KV-toimistosta ei tunnu saavan apua. Sieltä ohjataan vaan etsimään tietoa koulun nettisivuilta... Kaiken lisäksi koulumme KV-toimiston työntekijä on kiireisimpään hakuaikaan lomalla!!!??!! Onneksi sain koulumme toisen toimipisteen KV-toimiston työntekijältä hakupaperit Sveitsissä olevaan kouluun. Nyt vaan sitten tuskailen englannin kanssa, kun hakukaavakkeet on englanniksi, ja pelkään, että täytän jotain väärin... Onneksi luokaltani on hakenut toinenkin likka samaan paikkaan, niin mokaillaan sitten yhdessä tän hakemisen kanssa. :) Toivottavasti kaikki menee hyvin ja päästään syksyllä lähtemään. :)

Täytyy sanoa, että ainakin oma-aloitteinen täytyy olla kun tähän prosessiin ryhtyy... ...ja se ei ole mun vahvimpia piirteitä... :)

Jos jollain on kokemuksia vaihto-opiskelusta, niin jättäkää rohkeasti kommenttia. Olisi mukava jakaa kokemuksia. :) Ja tottakai muutkin kommentit ovat tervetulleita! :)

Wish me luck. ;)